SAAD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece: Gri ve Mellce Sigorta İle İlgili Son Gelişmeleri Değerlendirdi.
SAAD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece: Gri ve Mellce Sigorta İle İlgili Son Gelişmeleri Değerlendirdi.

Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Başkanı ve Tüm İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Halil İbrahim Ece, Gri ve Mellce Sigorta Şirketleriyle ilgili son gelişmeleri değerlendirerek; sigortacılık sektörünün güvenin zedelenmemesi gerek sigortalıların gerek ise sigorta acentelerinin bu süreçte en az zararla çıkması için elimizden gelen özveri ve gayreti meslektaşlarımızla birlikte yürütmeye çalıştıklarını belirtti.

Bugüne kadar yaşanan sıkıntılar sonrasında dün geceden itibaren Gri Sigorta poliçelerinin iptallerinin başladığını ifade eden Ece, iptal edilen poliçelerle ilgili de süreci yakinen takip ettiklerini ifade etti.

SAAD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece yaptığı yazılı açıklamasında şunları belirtti;

Gri ve Mellce Sigorta Şirketlerinin yönetimlerine 28 Kasım Salı günü SEDDK el koydu. Süreç başladığı günden itibaren Türkiye genelinde binlerce sigorta acentesi meslektaşımızdan konuyla ilgili sayısız telefonlar aldık. İlk günden beri konunun takipçisi olduk. Yetkili kurumların açıkladığı verilere göre iki sigorta şirketinin portföyünde 120 bin civarında aktif sigortalı olduğunu bilgisini aldık. Sigorta acenteleri olarak aslında bu portföyün yönetimini kimse mağduriyet yaşamasın diye şirketlere talip sermayedarlar var ise onlara devredilmesi ya da devletimizin kuruluşu olan Türkiye Sigorta A.Ş bünyesinde yönetilmesini arzuladık. Ancak yetkili kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerde şuan için bunun mümkün olmayacağını bizlere ifade edildi.

Geldiğimiz noktada dün gece itibariyle SEDDK mevcut poliçelerde kısmi iptal kararı alarak uygulamaya soktu. Gece geç saatlerde başlayan iptaller nedeniyle birçok meslektaşımız geceyi iş yerlerinde geçirmek zorunda kaldı. Yapılan iptaller nedeniyle meslektaşlarımızda endişe ve panik havası oluştu.

Bugün gün boyunca meslektaşlarımızın birçoğu durumu sigortalılarına anlatmakla zamanlarını geçirdiler.

Artık bundan sonra da, gerek sigortalılarımız gerek ise sigorta acentelerimiz mağdur olmaması adına sektörün tüm aktörleri olan herkes taşın altına elini koyması gerekmektedir.

Yeni kesilecek poliçelerde TSB bünyesindeki sigorta şirketleri indirim tanımlamak suretiyle Pazartesi günü itibariyle poliçeleri yenileme sürecine gireceğiz. Burada sigorta şirketlerimizden beklentimiz maksimum düzeyde uygulayabilecekleri indirimleri tanımaları. Biran önce bu süreci hızlı bir şekilde atlatarak sigortacılık sektörüne olan güvenin zedelenmemesi bizler için çok önemli.

Aynı şekilde mevcut hasarlar, iadeler v.s gibi işlemlerde gerek SEDDK gerek ise Güvence Hesabı hızlı bir şekilde aksiyon alarak en kısa sürede bu süreci tamamlamaları en büyük arzumuzdur.

Güvence hesabı bugün yaptığı yazılı açıklamasında kısmi iptale konu poliçelerin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle iptal sürecinden 4 gün sureyle teminatların devam ettiğini ifade etti. Bu gelişme bir nebzede olsa sigorta acentelerimize ve sigortalılarımıza biraz nefes aldırma fırsatı oldu. Sektöre güvenin zedelenmemesi adına yapılması gereken bir adımdı.  

Sigorta acenteleri olarak zorlu bir süreç yaşıyoruz. Ancak şuan sektörün tüm aktörlerinin birlik olma zamanıdır. Sigortalarımız ile sigorta acentelerimiz asla ve asla karşı karşıya getirilmemelidir. Sigortacılık sektörünü itibarsızlaştıracak hareketlerden ve söylemlerden kaçınılmalıdır. Sürecin başından bu yana gece-gündüz demeden taşın altına koyan SAAD ve üyelerimize teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Her zaman meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu kendilerini belirtmek istiyorum. İfadelerini kullandı.