Tüm İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Halil İbrahim Ece: İş Dünyasına Troy Karta Katılma Çağrısı!
Tüm İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Halil İbrahim Ece: İş Dünyasına Troy Karta Katılma Çağrısı!

Tüm İş Dünyası Derneği ‘TÜMİD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece yaptığı basın açıklaması ile kredi ve bankamatik kartlarında yerli ve milli olan Türkiye Ortak Ödeme Yönetimi (TROY)’a geçilmesi çağrısında bulundu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TÜMİD Genel Başkanı Ece “İsminden de anlaşılacağı gibi Türkiye'nin Ortak Ödeme Yöntemi olan TROY, her bireyin kolayca ulaşabileceği ve kullanımı halinde Siyonizm başta olmak üzere dış güçlere ekonomik açıdan büyük bir darbe vurulmuş olacaktır. Terörist İsrail, Gazze’de on binlerce masum sivili ve Müslümanları katlederek soykırım suçu işlemektedir. Millet olarak bu katliama sessiz kalmamak adına İsrail ve Siyonizm mallarını İslam coğrafyası olarak boykot ederek, ekonomik olarak her türlü yaptırımı uygulamaya sokmalıyız. TROY'a geçilmesi durumunda ayrıca ülkemizin cari açığının giderilmesinde de büyük katkı sağlayacak bir sisteme geçmiş olacağız. Uluslararası bankacılık sisteminde kredi veya banka kartları üzerinden gerçekleştirilen her bir işlem için yabancı menşeili kuruluşlara belli oranlarda komisyonlar ödenmektedir. TROY'da her bir alış verişte ödenen komisyonlar  böylece ülkemizde kalmış olacak. Tüm İş Dünyası Derneği olarak bizlerde tüm üyelerimiz başta olmak üzere üye firmalarımızda çalışanlarımızla birlikte TROY karta geçme kararı aldık" dedi.

MİLLİ ÜRETİMİN ÖNEMİ

Sözlerine devam eden Ece “Bizler de Tüm İş Dünyası Derneği olarak İsrail’in Gazze süreci başladığı günden bugüne atılacak adımlar, ekonomik olarak alınacak tedbirler hususunda istişarelerde bulunduk. Gazze’de masum sivillere, Müslümanlara ve çocuk, kadın, yaşlı demeden bomba yağdıran terörist İsrail, soykırım yaparak insanlık suçu işlemektedir. Bu süreçte ve geçmişte de yaşadıklarımıza bakılırsa bir kez daha yerli ve milli üretimin önemini gözler önüne serdi. Üretimi yerlileştirerek ithalatı azaltmanın yanı sıra ihracatı arttırıp önümüzdeki süreçte gelişmeye yönelik adımların daha fazla atılması gerektiğini bir kez daha hep birlikte gözlemledik” dedi.

MİLYARLARCA DOLARLIK KATKI

Üretimden yana olduklarını ifade eden Ece “Yerli üretime katkı sağlamak amacıyla TÜMİD olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda da iş dünyası olarak yerli ve milli kullanımı arttırmak noktasında daha kapsamlı planlarımızı devreye sokacağız. Fakat İsrail’in Gazze’de yapmış olduğu Soykırım neticesinde kampanyayı paylaşmanın ve yaygınlaştırmanın daha anlamlı olduğuna karar verdik. İsminden de anlaşılacağı gibi Türkiye'nin Ortak Ödeme Yöntemi olan TROY, her bireyin kolayca ulaşabileceği ve kullanımı halinde ülkemizin cari açığına yaklaşık Milyarlarca Dolarlık ta katkı sağlayacak bir sistemdir” dedi.

MALİYETİ YOK

Ece sözlerinin sonunda “Uluslararası bankacılık sisteminde kredi veya banka kartları üzerinden gerçekleştirilen her bir işlem için yabancı menşeili kuruluşlara belli oranlarda komisyonlar ödenmektedir. TROY üzerinden gerçekleştirilecek işlemlerde bu komisyon oranları ülkemizde kalacak ve ekonomimiz içerisinde değerlendirilecektir. Banka hesabı bulunan her bir vatandaşımızın kolaylıkla dahil olabileceği bu sistem için vatandaşlarımızın yapması gereken tek şey, bankasından TROY ödeme yöntemine sahip bir kart talep etmesi olacaktır. Bu işlemin talep eden kişiye hiçbir maliyeti yoktur” ifadelerini kullandı.